Hvilket telt skal jeg vælge?

Står du og mangler et nyt telt men er i tvivl om, hvilket du skal vælge? Så er det nu, du skal læse med. Der er nemlig mange spørgsmål, der kan melde sig, når man skal foretage et køb. Derfor prøver vi her at forklare de vigtigste ting, du skal tage stilling til, inden du køber. Vi håber, at guiden kan hjælpe dig. Ellers er du meget velkommen til at kontakte os på mail, telefon eller i vores showroom, så vi sammen kan finde det rigtige til dig.

Størrelse

Når du skal vælge størrelse, skal du tænke over behovet, så det som minimum har plads til de antal personer, der skal være i teltet. Størrelse er altid angivet i personer, så hvis i er to personer, der skal afsted, skal i som minimum vælge et tomandstelt. Hvis der skal være plads til et større liggeunderlag og i foretrækker lidt rummelighed, kan i overveje at vælge en størrelse på antal personer i skal afsted + en. Når i tænker på størrelse, er det også relevant at overveje, om der er apsis i teltet, dens størrelse og placering, så der er plads til alt det udstyr, i har med. Hos GrejFreak.dk har vi et stort udvalg i mange forskellige størrelser. Vi har helt små enkelmandstelte og helt store familietelte. Derfor har vi noget til alle behov og du finder hele vores udvalg her

Forskellige typer

Der findes flere forskellige typer af telte og vi har i denne guide valgt at fremhæve disse klassiske typer:

  1. Spidstelt 
  2. Kuppeltelt 
  3. Tunneltelt
  4. Pyramidetelt 
  5. Tipitelt
  6. Tarp / Bivuak


Spidstelt

Spidstelt

Et spidstelt er simpelt med god rummelighed. Det er kendetegnet ved to stænger i hver ende der forbindes af tagryggen. Flere spidstelte har inder- og ydertelt, som står forskudt for hinanden, hvilket sikrer ventilation og høj åndbarhed. Hvis opslået korrekt er det forholdsvis vindstabilt.

Kuppeltelt

Kuppeltelt

Et kuppeltelt er som navnet antyder kendetegnet ved, at det ligner en kuppel. Teltet holdes oprejst af to krydsende buer, som gør, at det kan holdes oprejst uden pløkker, hvorfor det defineres som et fritstående telt. Når dette er sagt vil det stå bedre og mere stabilt, hvis det er spændt ud. I de fleste kuppeltelte står inderteltet alene, hvorpå man kan spænde et ydertelt. Der er ofte god rummelighed og en fordel ved netop denne type er, at inderteltet i varmere vejr kan bruges alene. Det er dog ikke kun i varmt og godt vejr kuppeltelte kan bruges. De er nemlig også kendetegnet ved at være vindstabile, så de kan holde til forskellige vejrforhold. En variant af kuppelteltet er geodætiske telte, som har flere buer, som krydser hinanden, hvilket gør dem utrolig stabile i alle vindretninger. Denne type er også fritstående og er især velegnet til hårde ekspeditioner såsom bjergbestigning.

Tunneltelt


Tunneltelt

Tunnelteltet er konstrueret med 2 eller flere parallelle buer. I modsætning til kuppelteltet sidder yder- og indertelt oftest sammen ved tunnelteltet, hvorfor man slår begge dele op samtidig. Tunneltelte kræver ofte mindst én eller to pløkker, og det er derfor ikke fritstående. Tunneltelte er derimod ofte kendetegnet ved deres rummelighed og høje komfort. De er ligeledes kendt for deres aerodynamiske design, hvilket gør dem vindstabile, så de kan benyttes under forskellige forhold. Hvis det opsættes parallelt med vindretningen, vil det i særdeleshed være stabilt, hvorimod skiftende vind kan blive en udfordring.

Pyramidetelt

Pyramidetelt

Pyramideteltet er som navnet antyder formet som en pyramide, hvor der er en stang i midten og skrånede sider. Denne type er ofte meget rummelig, da man kan stå oprejst i dem. De er ofte meget solide og stabile men kræver pløkker for at kunne rejses.

Tipitelt

Tipitelt

Tipiteltet, også benævnt teepee, er kegleformet og er blandt GrejFreak.dks mest solgte telte. I tipiteltet er der også kun en stang i midten, hvorfor der er brug for pløkker til at holde det oprejst. Det er ligeledes yderst vindstabilt og rummeligt.

Tarp/Bivuak

Tarp / Bivuak

En Tarp eller Bivuak fungerer som en presenning, der kan rejses over din lejr. De fås i mange forskellige størrelser og kan bruges som alternativ til telte.


Materialer

Telte findes i materialerne polyester, nylon og bomuld. Nylon er et stærkt og elastisk materiale, som er yderst holdbart og let. Polyester er lidt tungere men strækker sig til gengæld ikke i regnvejr, hvilket nylon har tendens til. Bomuldstelte er ofte i den tungeste klasse. Til gengæld giver de et godt indeklima, hvilket blandt andet skyldes, at materialet kan modstå en del af solens UV-stråler. Vævningen i materialerne kan også være relevant at overveje, da det påvirker materialernes rivstyrke. En populær løsning er ripstop-vævning, som øger rivstyrken, så materialet kan holde til mere belastning uden at briste.

Coating

For at gøre telte vandtætte benytter producenter det, der kaldes coating. Coating er med til at sikre tæthed og valget af coating påvirker således vandsøjletrykket. Der findes silikonecoating og PU-coating. Ved silikonecoating bliver silikonen presset ned i materialet, så det ligger i flere lag. Denne coating er med til at gøre teltet fleksibelt, så det kan holde til lidt af hvert. Denne form for coating giver også bedre UV-beskyttelse. PU-coating påføres på indersiden. Denne coating er super effektiv men har også den ulempe, at den er lidt tungere. For at holde PU telte modstandsdygtige bør de imprægneres med jævne mellemrum. Ved bomuldstelte benyttes ikke coating. Bomuld har nemlig den funktion, at det udvider sig, når det bliver vådt, hvilket gør, at materialet holder vandet ude.

Søm

Sømmet er også med til at påvirke åndbarhed og modstandsdygtighed. Polyestertelte har oftest tapet søm, hvilket betyder, at alle syningerne er tapet, så alt vand holdes ude. Ved nylontelte tapes sømmene ikke. I stedet er de udstyret med et bomuldsrør langs syningerne. Når dette bomuldsrør bliver vådt, udvider det sig, hvilket lukker eventuelle stikhuller. Denne konstruktion kan holde teltet vandtæt i langt de fleste typer regnvejr.

Vandsøjletryk

Vandsøjletryk er et udtryk, du ofte vil støde på. Det er et udtryk, der bruges til at beskrive graden af vandtæthed. Du kan læse mere om vandsøjletryk her.

Inden du skal på tur, kan du desuden overveje at læse vores artikel om, hvordan man undgår kondens i telte. Ellers vil vi hos GrejFreak.dk blot ønske dig god tur ud i det fri.

Populære telteFind hele vores udvalg her 

Tilbage til GrejPedia forsiden

Hos GrejFreak.dk vil vi gerne gøre det nemt for vores kunder at gennemskue hvilke omkostninger der er i forbindelse med køb på vores hjemmeside.Fragttyper og omkostninger

Alle ordrer over 499 DKK sendes fragtfrit i hele Danmark, hvis du vælger pakke uden omdeling. Såfremt du ønsker at modtage pakken med omdeling, skal du på en ordre over 499 DKK kun betale differencen mellem med omdeling og uden omdeling. Prisforskellen er på 30 DKK.
Hvis du køber for under 499 DKK eller ønsker at få din ordre sendt til udlandet, skal du vælge en af fem forskellige fragttyper, for at kunne gennemføre dit køb.
Prisen for fragten er angivet i parentesen.

PostNord - Privatpakke med omdeling (59.00 DKK)
Forsendelser til privatpersoner på adresser i Danmark, samt til Forsvarets feltpostadresser (Afghanistan, Irak, Libanon, Kosovo mm.)

PostNord - Privatpakke uden omdeling (29.00 DKK)
Forsendelser til dit lokale posthus eller døgnboks. Du får en SMS, når pakken er klar til afhentning (Gratis)

GLS - Levering til pakkeshop (29.00 DKK)
Forsendelser til dit lokale posthus eller døgnboks. Du får en SMS, når pakken er klar til afhentning (Gratis)

PostNord - Erhvervspakke med omdeling (49.00 DKK)
Forsendelser til virksomheder, institutioner, foreninger mm. i Danmark, samt til Forsvarets felpost adresser (Afghanistan, Irak, Libanon, Kosovo mm.)

GLS - Erhvervspakke med omdeling (49.00 DKK)
Forsendelser til virksomheder, institutioner, foreninger mm. i Danmark, samt til Forsvarets felpost adresser (Afghanistan, Irak, Libanon, Kosovo mm.)

PostNord - Sverige (99.00 DKK)
Forsendelser til privatpersoner på adresser i Sverige. (Max: 5 kg - Leveringstid: 2-6 dage.) Fri fragt over 1500 kr.

PostNord - Udland 1 (410.00 DKK)
Forsendelser til Færøerne (Max 5 kg. - Leveringstid 2-6 dage)

PostNord - Udland 2 (280.00 DKK)
Forsendelser til Norge, Finland og Tyskland (Max 5 kg. - Leveringstid 2-6 dage)

Blue Water Shipping - Udland 3 (350.00 DKK)
Forsendelser med fly til Grønland (Max 5 kg. - 2-7 dage)
Blue Water Shipping har 3 ugentlig flyafgange fra Danmark til Grønland (Kangerlussuaq / Søndre Strømfjord).

Fragtprisen gælder max 5 kg og max volumen på 50 x 40 x 40 cm. Vi kontakter dig med oplysninger omkring tillæg hvis din pakke overstiger vores fragtgrænse.

Leveringstid til Kangerlussuaq: 2-3 dage.

Leveringstid til Nuuk: 3-4 dage.

Leveringstid til øvrige Grønland: 4-7 dage.

Kreditkort og omkostninger Når du skal betale for dine varer, skal du vælge et af ni betalingsmuligheder. Der er forbundet et kortgebyr med brug af de forskellige muligheder, bortset fra dankort.
Gebyret, for at benytte de respektive betalingskort og -måder, er oplyst i parentesen.

Dankort (Gratis)
VISA-Dankort (Gratis)
VISA (Gratis)
VISA Electron (Gratis)
Master Card (Gratis)
Maestro (Gratis)
Bankoverførsel (Gratis)
ViaBill (Gratis) Læs mere

Betalingen vil først blive trukket på din konto, når varen afsendes.

Vælg venligst variant

Kontakt os

Skriv til os

info@GrejFreak.dk

Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer, også aften, weekend og helligdage.

Ring til os

71 99 63 61

Telefonen har følgende åbningstider:

Mandag: 10.00 til 22.00
Tirsdag: 10.00 til 22.00
Onsdag: 10.00 til 22.00
Torsdag: 10.00 til 22.00
Fredag: 10.00 til 17.30
Lørdag: 10.00 til 16.00
Søndag: 10.00 til 16.00 


Bemærk at telefonen er lukket alle helligdage.


MINI FAQ

Følg os på sociale medier

Følg GrejFreak.dk på sociale medier og få opdateringer om nye produkter, tilbud, konkurrencer og meget mere!

GrejFreak.dk på Facebook GrejFreak.dk på Instagam GrejFreak.dk på YouTube

Besøg os

Prøv dit grej før du køber det i vores showroom på Gunnar Clausens Vej 58 i Viby J.

Mandag: 10.00 til 17.30
Tirsdag: 10.00 til 17.30
Onsdag: 10.00 til 17.30
Torsdag: 10.00 til 19.00
Fredag: 10.00 til 17.30
Lørdag: 10.00 til 16.00
Søndag: 10.00 til 16.00 


Bemærk at showroom har lukket alle helligdage.

Trustpilot
Trustpilot