Hvordan vælger man den rigtige sovepose?

"Når man handler på internettet kan man ikke få den rigtige vejledning og ender ofte med et forkert produkt." Dette er en myte vi hos GrejFreak.dk gerne vil aflive, for det kan du netop hos os.
Vi har lavet en sovepose guide specielt til dig, der vil være sikker på at få det rigtige produkt i første forsøg. Her kommer vi blandt andet ind på størrelsen af soveposen og temperaturen.

Hvordan ved jeg om soveposen kan holde mig varm?

Nogle angivelser på soveposerne kan godt være forvirrende, men de er alle fastsat efter den europæiske EN 13537 standard, som er din garanti for, at temperaturerne passer. Den er lavet ud fra, at du som mand er 25 år, 173 cm høj og vejer 73 kg og eller som kvinde er 25 år, 160 cm høj og vejer 60 kg. Disse tal kan du så bruge til at vurdere, om du skal bruge en varmere eller koldere sovepose. 

Den vigtigste temperatur man skal holde øje med er komfort-temperaturen, også kaldet T-comf. Komfort-temperaturen viser den laveste temperatur hvor soveposen stadig er komfortabel og varm at være i. Dette er dog altid vejledende, da vi som mennesker alle er bygget forskelligt. Er du meget kuldeskær skal du gå efter en sovepose med en lavere komforttemperatur og er du varm, skal du gå efter en med en højere komforttemperatur. 

Det er en fin balancegang, fordi en sovepose, der er for varm, er næsten ligeså ubehagelig at ligge i, som en der er kold.

Derudover vil du for det meste også blive præsenteret for limit temperatur og ekstrem temperatur. 
Limit temperaturen er den temperatur som en mand skal kunne sove i uafbrudt i 8 timer, med knæene let bøjet op mod kroppen. 
Ekstrem temperaturen er den laveste temperatur som en kvinde kan ligge i i 6 timer uden at dø af hypotermi (nedkøling). Dette sikrer dog ikke en mod frostskader. Denne temperatur er som regel ikke vigtig for almindelige brugere. 

Det man især skal være opmærksom på ved isoleringen i soveposen, er at en vask kan med meget stor sandsynlighed nedsætte isoleringsevnen. Så vil komfort-temperaturen naturligvis stige en smule.

Er en dun sovepose eller fiber sovepose bedst?

Der er nogle forskellige ting man skal være opmærksom på når man køber en sovepose, især materialet. Her vil vi kort komme ind på nogle fordele og ulemper.


Populære soveposerDun

De dun der bliver brugt i soveposer stammer fra gæs eller ænder. Dun har nogle fordele i forhold til fiber. Her er det især den lette vægt og luften omkring dunene der er værd at nævne. Luften omkring disse dun gør at de kan komprimeres og derved bliver de pakket bedre sammen.
Soveposens syning er også vigtigt når man skal købe en dun sovepose. Man har nemlig forskellige kanaler dunene bevæger sig i og det betyder at dunene placeres forskelligt, alt efter hvordan syningen er. Af forskellige former kan nævnes firkantet og v-formet.
Overordnet set er dun fra gæs bedre, da de er mere fine. Men dette kommer dog også an på hvor omkring i verden de stammer fra. Dårlige dun har som regel mange fjer og isolerer ikke så godt. Man kan se mængden af fjer på soveposens indpakning. Dette fx så som 92/8 eller 92%. Det betyder at de resterende 8% udgør dun. Hvilket er forholdsvis højt sat og betyder at dette er god kvalitet.

Fyldevægten skal man også være opmærksom på. Det dækker over kvaliteten af dunene og derfor også varmeisoleringen. Det opgøres i cm3/gram. Her gælder det om at have det højeste tal. Derfor vil 600cm3/gram være bedre end 200cm3/gram.
Fyldevolumen dækker over hvor meget luft dunene kan holde på. Jo mere dunene fylder, jo bedre er de og det giver udtryk for en høj fyldevolume. Fyldevolumens værdi hedder 'cu.in' og her er 600 cu.in bedre end 200 cu.in. Man skal dog være opmærksom på at man i Europa og i USA ikke er helt enige om, hvordan dette skal måles og derfor kan en europæisk og amerikansk sovepose ikke sammenlignes i fyldevolume.

Fiber eller syntetisk sovepose

Disse soveposer er virkelig i udvikling. Isoleringen bliver bedre og lettere og en sovepose med fiberfyld vil være god til almen brug. Her kan disse fibre være af enten kort eller lang størrelse.
De korte pakkes enten meget tæt sammen eller limes sammen til måtter så de kan holde luft og isolere bedre. Når man limer fibre sammen, går det desværre ud over isoleringen. For at få den bedste isolering kræver det at man bruger mange korte fiber, men dette betyder også at vægten forøges.
Netop på grund af dette, benytter de fleste soveposefabrikanter sig af lange fibre. De pakkes sammen og sammenfiltres så der kan være så meget luft om dem, således de isolerer bedst.
Man skal dog være opmærksom på at fiber ældes med tiden. Derfor vil de over længere sigt knække.

Generelt

- Et godt generelt råd til opbevaring af soveposer er at de skal opbevares udslået. Dette gælder både for fiber og dun soveposer.
- Vær opmærksom på at nogle dun også kan være imprægneret og derfor vandafvisende så dunene ikke optager fugt.
- Vælg en sovepose ud fra lige netop det behov du har. Man får oftest hvad man betaler for.
- Vær opmærksom på hvilken side lynlåsen er i før dit køb.
- Vær opmærksom på vægten af soveposen i forhold til dit behov. Hvis du skal ud og vandre kan dette have stor betydning for din komfort.

Populære soveposerTryk på linket herunder for at se vores udvalg af soveposer:
SoveposerTilbage til GrejPedia forsiden

Hos GrejFreak.dk vil vi gerne gøre det nemt for vores kunder at gennemskue hvilke omkostninger der er i forbindelse med køb på vores hjemmeside.Fragttyper og omkostninger

Alle ordrer over 499 DKK sendes fragtfrit i hele Danmark, hvis du vælger pakke uden omdeling. Såfremt du ønsker at modtage pakken med omdeling, skal du på en ordre over 499 DKK kun betale differencen mellem med omdeling og uden omdeling. Prisforskellen er på 30 DKK.
Hvis du køber for under 499 DKK eller ønsker at få din ordre sendt til udlandet, skal du vælge en af fem forskellige fragttyper, for at kunne gennemføre dit køb.
Prisen for fragten er angivet i parentesen.

PostNord - Privatpakke med omdeling (59.00 DKK)
Forsendelser til privatpersoner på adresser i Danmark, samt til Forsvarets feltpostadresser (Afghanistan, Irak, Libanon, Kosovo mm.)

PostNord - Privatpakke uden omdeling (29.00 DKK)
Forsendelser til dit lokale posthus eller døgnboks. Du får en SMS, når pakken er klar til afhentning (Gratis)

GLS - Levering til pakkeshop (29.00 DKK)
Forsendelser til dit lokale posthus eller døgnboks. Du får en SMS, når pakken er klar til afhentning (Gratis)

PostNord - Erhvervspakke med omdeling (49.00 DKK)
Forsendelser til virksomheder, institutioner, foreninger mm. i Danmark, samt til Forsvarets felpost adresser (Afghanistan, Irak, Libanon, Kosovo mm.)

GLS - Erhvervspakke med omdeling (49.00 DKK)
Forsendelser til virksomheder, institutioner, foreninger mm. i Danmark, samt til Forsvarets felpost adresser (Afghanistan, Irak, Libanon, Kosovo mm.)

PostNord - Sverige (99.00 DKK)
Forsendelser til privatpersoner på adresser i Sverige. (Max: 5 kg - Leveringstid: 2-6 dage.) Fri fragt over 1500 kr.

PostNord - Udland 1 (410.00 DKK)
Forsendelser til Færøerne (Max 5 kg. - Leveringstid 2-6 dage)

PostNord - Udland 2 (280.00 DKK)
Forsendelser til Norge, Finland og Tyskland (Max 5 kg. - Leveringstid 2-6 dage)

Blue Water Shipping - Udland 3 (350.00 DKK)
Forsendelser med fly til Grønland (Max 5 kg. - 2-7 dage)
Blue Water Shipping har 3 ugentlig flyafgange fra Danmark til Grønland (Kangerlussuaq / Søndre Strømfjord).

Fragtprisen gælder max 5 kg og max volumen på 50 x 40 x 40 cm. Vi kontakter dig med oplysninger omkring tillæg hvis din pakke overstiger vores fragtgrænse.

Leveringstid til Kangerlussuaq: 2-3 dage.

Leveringstid til Nuuk: 3-4 dage.

Leveringstid til øvrige Grønland: 4-7 dage.

Kreditkort og omkostninger Når du skal betale for dine varer, skal du vælge et af ni betalingsmuligheder. Der er forbundet et kortgebyr med brug af de forskellige muligheder, bortset fra dankort.
Gebyret, for at benytte de respektive betalingskort og -måder, er oplyst i parentesen.

Dankort (Gratis)
VISA-Dankort (Gratis)
VISA (Gratis)
VISA Electron (Gratis)
Master Card (Gratis)
Maestro (Gratis)
Bankoverførsel (Gratis)
ViaBill (Gratis) Læs mere

Betalingen vil først blive trukket på din konto, når varen afsendes.

Vælg venligst variant

Kontakt os

Skriv til os

info@GrejFreak.dk

Vi bestræber os på at besvare henvendelser indenfor 24 timer, også aften, weekend og helligdage.

Ring til os

71 99 63 61

Telefonen har følgende åbningstider:

Mandag: 10.00 til 22.00
Tirsdag: 10.00 til 22.00
Onsdag: 10.00 til 22.00
Torsdag: 10.00 til 22.00
Fredag: 10.00 til 17.30
Lørdag: 10.00 til 16.00
Søndag: 10.00 til 16.00 


Bemærk at telefonen er lukket alle helligdage.


MINI FAQ

Følg os på sociale medier

Følg GrejFreak.dk på sociale medier og få opdateringer om nye produkter, tilbud, konkurrencer og meget mere!

GrejFreak.dk på Facebook GrejFreak.dk på Instagam GrejFreak.dk på YouTube

Besøg os

Prøv dit grej før du køber det i vores showroom på Gunnar Clausens Vej 58 i Viby J.

Mandag: 10.00 til 17.30
Tirsdag: 10.00 til 17.30
Onsdag: 10.00 til 17.30
Torsdag: 10.00 til 19.00
Fredag: 10.00 til 17.30
Lørdag: 10.00 til 16.00
Søndag: 10.00 til 16.00 


Bemærk at showroom har lukket alle helligdage.

Trustpilot
Trustpilot