Sympatex er meget lig Gore-Tex. Sympatex har også en membran, der gør det muligt for huden at ånde samt holde både regn og blæst ude. Sympatex består, ligesom Gore-Tex, af 3 lag. 1 ydre lag, 1 membran og 1 indvendigt lag.

Hos Sympatex er membranen dog lukket, så transporten af fordampningsmolekylerne går direkte igennem membranen. Det betyder, at molekylerne først absoberes, hvorefter de kommer igennem til ydersiden og forlader produktet. Selve membranen er et 5-25 µm tykt laminat, der kan være forbundet med en lang række forskellige materialer som f.eks. fleece, læder, strik og skum. Det har til formål at beskytte disse materialer.

Sympatex er til outdoor entusiaster

Udendørs entusiaster stiller enorme krav til deres tøj og sko. Som udendørs entusiast skal du holde din krop tør, imens din krop skal have den rette temperatur uafhængigt af vejr og aktivitetsniveau. Der er intet mere kedeligt end vådt og koldt tøj, men det findes der heldigvis løsninger for. Sympatex har opfundet deres bud, som er en membran, der er 100% vandtæt, 100% vindtæt, og som kan ånde næsten ligesom et ekstra lag hud. Sympatex membranen ånder dynamisk, hvilket betyder, at jo højere fysisk aktivitet desto bedre fungerer det. I samspil med de andre materialer i tøjet eller støvlerne giver det effektiv beskyttelse mod lave temperaturer og regn. Så du kan holde dig varm og tør selv i ekstreme situationer.

Sympatex er ofte noget, du finder i sko og støvler, hvilket betyder, at dine sko er vandtætte, mens de tillader foden at ånde. Selve membranen i Sympatex tillader altså ikke at vand udefra kommer igennem til din hud, men damp fra foden kan sagtens passere ud gennem membranen.

Fakta om Sympatex

  • 100% Vandtæt
  • 100% Vindtæt
  • Åndbar
  • Holdbar
  • Dynamisk temperatur kontrol
  • Meget tynd membran
  • Ekstrem Slidstærk

Sympatex egen hjemmeside kan du læse mere om membranen og laminatet og samtidigt blive klogere på, hvad de gør for at sikre klimaet for fremtiden. Vi har lavet en artikel om Gore-tex, så du kan blive klogere på det, da de kan minde lidt om hinanden. Vi har også skrevet en samlet artikel om teknologier i fodtøj. Er du interesseret i at lære mere, modtage de fedeste nyheder eller bedste tilbud, så kan du blive en del af vores kundeklub. Så er du altid først i køen.