Fodtøj bliver bedre og bedre som årene går, da producenter kan nyde godt af den fremadskridende teknologi, som til sidst ender i det fodtøj, vi bruger til hverdag. Da langt størstedelen af vores fodtøj er til aktiviteter, gælder det også for meget af det fodtøj, vi forhandler. Vi bruger meget tid på at uddanne hinanden internt, og vi vil også gerne hjælpe dig til at blive lidt klogere på teknologier i fodtøj. På den måde kan du finde ud af, hvad de forskellige teknologier er, samt hvilken teknologi du skal gå efter ved køb af fodtøj. Vi gennemgår her de vigtigste teknologier.

MEST POPULÆRE STØVLER

 

ECCO teknologier

ECCO har gennem årene udviklet en lang række teknologier, der indgår, som en del af deres fodtøj. Herunder gennemgår vi nogle af de vigtigste teknologier fra netop ECCO.

ECCO Hydromax®

Hydromax er en eksklusiv Ecco teknologi, der bruges på den øvre del af støvler eller sko. Typisk benyttes teknologien på læder, hvilket gør den øvre læder del stærkt vandafvisende.

Efter garvningsprocessen bliver der tilsat en speciel kombination af paraffin og silikone baser, som er distribueret ind i hele læder strukturen, hvilket giver en vandafvisende barriere. Foruden at blive vandafvisende giver det en fremragende vejr og vind modstand, som er garanteret i et år frem.

Hydromax er en fed teknologi at have i produkter til outdoor brug, da de kan bruges i mange forskellige vejrforhold, og sikrer at dine fødder er tørre og komfortable. Foruden at sikre tørre fødder, hjælper Hydromax med at holde den øvre støvle blød, smidig og åndbar, den forhindrer læderet i at blive hårdt, selvom det bliver udsat for vand flere gange.

ECCO Phorene™

Phorene er en mellemsål udviklet af Ecco, som giver en enestående stødabsorbering. Phorene er et relativt nyt materiale lavet specielt til mellemsåler, og gør dine sko eller støvler endnu blødere og lettere. Phorene kan klare koldt vejr uden at miste disse egenskaber.

Phorene vejer 33% mindre end det almindelige materiale brugt til mellemsåle, som er lavet af polyuretan(PU). Foruden at være lettere så er stødabsorberingen i Phorene dobbelt så effektiv som ved en normal mellemsål. Udover at have en dobbelt så effektiv stødabsorbering, så giver Phorene en masse energi tilbage, for at være præcis returnerer dette materiale en 50% større energimængde, når du afvikler et skridt, end hvis din mellemsål er lavet i PU.

Dette banebrydende materiale er testet i -40°C, hvor det har vist sig at beholde sin enorme bløde kvalitet, smidighed og komfort - selv under disse ekstreme forhold. Dette gør selvfølgelig mellemsålen perfekt at bruge til aktiviteter i det fri.

ECCO Fluidform™

Fluidform er en af ECCO’s teknologier, der er sat i verden for at øge komforten i dit fodtøj. Det kan bedst beskrives som en proces, hvor materialet til sålen bliver sprøjtet direkte ind i skoens sål. Dette skaber en integreret og fleksibel sammenhæng mellem overdel og ydersål. Resultatet er rigtig god komfort, som kan mærkes igennem hele dagen.

ECCO Dyneema® Bonded Leather

Dyneema Bonded Leather er et let materiale, som både er stærkt og tæt på umuligt at rive i stykker.

Dyneema er det stærkeste menneskeskabte fiber i verden og har en trækstyrke, der er 15 gange større end højkvalitets stål. Det er en relativ ny teknologi, som primært bruges til at lave klatre-, fiske-, sejlads- og militærudstyr, men nu bruges det også i ECCO sko.

ECCO har i samarbejde med Dyneema formået at forene de to materialer, og der er opnået en læderkvalitet uden lige. Den er stadig pæn og blød og besidder nu også en enorm trækstyrke.

ECCO BIOM®

BIOM NATURAL MOTION teknologien hjælper dine fødder med en mere naturlig bevægelse for forbedret kraft, komfort og stabilitet. Teknologien er udviklet tilbage i 2006 i tæt samarbejde med et sportsuniversitet. I processen blev der scannet mere end 2500 atleters fødder for at sikre det bedste resultat. BIOM giver en bedre og mere naturlig stødabsorbering, hvilket hjælper med et at øge din fleksibilitet og stabilitet.

Det er oprindeligt udviklet til sports- og løbesko, men det bruges i dag til langt mere - heriblandt fodtøj til golf og outdoor.

MEST POPULÆRE FRA ECCO

 

Andre teknologier

Foruden ECCO er der en lang række andre teknologier på markedet, dem skal du selvfølgelig ikke snydes for, så vi gennemgår de mest centrale her:

GORE-TEX

GORE-TEX har eksisteret i over 50 år, og er i dag en af de mest populære teknologier til slidstærkt tøj og fodtøj. GORE-TEX bruges i dag i uendelig lang række produkter, men primært i regntøj, fodtøj og generelt tøj, der bare skal kunne holde til lidt mere. GORE-TEX er en membran, der er vandtæt og vindtæt, men som samtidig tillader vanddamp fra kroppen at blive transporteret ud, så huden frit kan ånde, mens du holdes tør og varm. Du kan læse mere om GORE-TEX her.

Sympatex

Sympatex teknologien minder om Gore-Tex. Sympatex er nemlig også lavet med en membran, der giver huden mulighed for at ånde, mens både regn og blæst bliver holdt ude. Her kan du læse mere om Sympatex.

Vibram

Vibram har en lang historie med at designe og producere såler, men i dag laver de også selv fodtøj. Deres såler er kendt for at være meget skridsikre samt have en meget høj kvalitet. Foruden disse kvaliteter er skoene typisk ekstremt fleksible og meget åndbare. Vibrams teknologier bruges i dag i alt fra arbejdssko til sport og outdoor. Er det en Vibram sål, kan den altid genkendes på vibram logoet under dit fodtøj. Her kan du læse mere om Vibram.

Vi håber denne artikel har hjulpet dig til at forstå de forskellige teknologier lidt bedre. Du kan med fordel læse vores guide til fodtøj. Vil du have inspiration eller gode tilbud, kan du blive medlem af vores kundeklub, så er du altid først i køen.