I Danmark er der gode muligheder for at overnatte i det fri. Vil du overnatte i telt, er der f.eks. flere skove der tillader dette, det kan du læse mere om hos naturstyrelsen. Skal du ikke overnatte i telt, er der utrolig mange shelters i landet, som er nemme at finde online. Uanset om du skal overnatte i naturen, i shelter eller i et telt, så er det vigtigt, at du sørger for at have det rigtige grej med. Det hjælper vi naturligvis gerne med. Læs her vores pakkeliste til overnatning i det fri.

DE MEST POPULÆRE SOVEPOSER PÅ SHOPPEN

 

Gode råd til at sove udendørs

Er du ikke rutineret i at sove udendørs, kan det hurtigt blive en kold og kedelig fornøjelse. Vi elsker at være udendørs og har her samlet nogle gode råd, så du får lidt lettere ved at sove i telt, shelter eller under åben himmel.

 • Sov med sokker på hvis det er koldt - Varme fødder hjælper til en varm krop

 • Sov med hovedet øverst hvis du sover på en skråning

 • Hop altid varm ned i soveposen - En sovepose holder dig kun varm, hvis du skaber varmen

 • En hovedpude er guld værd - Har du glemt en, kan du fylde soveposebetrækket med tøj

Pakkeliste til overnatning i det fri

Når man skal overnatte i det fri, er der meget grej, der er smart at have med. Da overnatning i det fri kan dække over flere ting, kan listen både bruges, som en pakkeliste til telttur, sheltertur eller hvis du sover under åben himmel. Herunder finder du en liste over grej, som vi vil anbefale dig at have med.

Vil du have listen med på din telefon eller din computer, finder du hele pakkelisten som et billede nederst i artiklen.

 • Rygsæk

  Når du skal overnatte i det fri, skal du have meget grej med. Derfor kan vi anbefale dig, at du benytter en rygsæk med god plads til at opbevare grejet. Det kan eksempelvis være vores populære duffel bag fra The North Face, som du kan få i forskellige størrelser efter dit behov. Hvis du er på en længere tur, hvor du vandrer til forskellige steder, kan vi anbefale vores vandrerygsække, da de har et bæresystem, der aflaster dine skuldre.

 • Sovepose

  En sovepose er næsten uundværlig, når du skal ud og sove i det fri, uanset om du skal sove i dit eget telt eller i shelter. Hos GrejFreak.dk har vi et stort udvalg af soveposer. Vi har soveposer til sommer, vinter og nogle mere alsidige tre-sæsoners. Vi har ligeledes soveposer til børn. Er du i tvivl om, hvilken sovepose du skal bruge, kan du læse vores guide til soveposer.

 • Liggeunderlag

  For at være sikker på, at du får en god nattesøvn, er det altid en god idé at medbringe luftmadras eller liggeunderlag. Når du skal vælge liggeunderlag, skal du være opmærksom på, at de både findes som skumunderlag og luftunderlag. Hvilket underlag du skal vælge afhænger af, hvor meget underlaget må fylde, samt hvor meget det må veje. Derudover afhænger det selvfølgelig også af personlige præferencer. Vil du blive lidt klogere på, hvad du skal kigge efter, når du vælger liggeunderlag, kan du tjekke vores guide til liggeunderlag.

 • Telt

  Skal du ikke sove i shelter eller under åben himmel, er et telt det oplagte valg, hvis du vil være uafhængig. Et telt er en vigtig del af en pakkeliste til telttur. Du kan få telte i mange forskellige størrelser, så du kan vælge, om det blot skal være et et-personers telt til dig selv, eller om du skal sove med flere, så du skal have et større telt. Da der findes et bredt udvalg af telte og telttyper, hjælper vi dig med at finde ud af, hvilket telt du skal vælge.

 • Beklædning

  Selvfølgelig skal du have beklædning med, når du skal på tur. Her skal du være opmærksom på, at temperaturerne ofte svinger, så det er vigtigt at have noget til lave og høje temperaturer. Flere lag kan være en god ide, så du har mulighed for at tage noget af, hvis det bliver for varmt. Vi har alt fra undertøj, t-shirts, mellemjakker, bukser og overtøj. Det er en fordel, hvis du vælger beklædning, der er svedtransporterende, da det absolut er mere behageligt at have på. Husk at overveje alt fra top til tå: Du skal have alt fra gode strømper, sko og undertøj til eventuel hue eller kasket.

 • Mad og drikke

  Der er et utal af muligheder for at få mad og drikke, når du er ude i naturen. Vi har forskellige brændere, så du selv kan tilberede din mad. Hertil har vi spisegrej i form af bestik og tallerkener. Skal det være ekstra nemt, har vi forskellige feltrationer og proviant, så du nemt og hurtigt kan tilberede et godt måltid uden at skulle slæbe med ingredienserne.

 • Lommelygte

  Til overnatning i det fri, og specielt hvis det er i Danmark, vil du få brug for lygter. Det kan både være i form af en lommelygte, pandelampe eller en lanterne, som skaber hygge på din tur. Når du skal vælge lygte, skal du kigge på, hvor meget “lumen” den pågældende lampe har, så du sikrer dig, at den er kraftig nok til dit behov. Lumen giver en indikator af, hvor kraftig lampen er. Du kan læse vores guide til lysstyrke. Det er også en god ide at have ekstra batterier med, og dem har vi selvfølgelig også her hos GrejFreak.

 • Kniv eller multi-tool

  En kniv eller multi-tool er uundværlig på en tur ud i naturen. Det er et meget nyttigt arbejdsredskab, som kan bruges til mange forskellige formål. Vi vil helt sikkert anbefale dig at have en kniv og et multi-tool med på en overnatning i naturen, da du således kan klare de forskellige udfordringer på turen.

 • Powerbank til mobiltelefon

  Det kan være rart at kunne oplade sin telefon, når man overnatter i det fri. Dette kan eksempelvis være en fordel, hvis du benytter kortet og kompasset på din telefon. For at sikre at din telefon ikke løber tør for strøm, er en powerbank god at have med i tasken. En powerbank er nem at pakke, da den ikke fylder særligt meget. Du kan endda få powerbanks, som kan lades op i solen.

 • Andet grej til turen

  Det er altid en god idé at have en førstehjælpskasse med på en tur i naturen, så du altid har plaster og andet grej med, hvis uheldet skulle være ude. Derudover er der også mindre ting, som du vil kunne få brug for på en tur i naturen. Herunder kan der bl.a. nævnes toiletpapir, håndsprit, vand, tandbørste, tandpasta, solcreme og myggespray/myggenet. Det anbefales, at du pakker dit grej i poser, så det ikke bliver vådt, hvis du ender i regnvejr.

DE MEST POPULÆRE OUTDOOR PRODUKTER PÅ SHOPPEN

 

Hos Grejfreak.dk elsker vi grej og udstyr, og står altid klar til at hjælpe dig med at finde det bedste grej. Vil du gerne modtage nyheder og gode tilbud på lækkert grej til din næste overnatning i det fri så kan du blive en del af vores kundeklub. Så står du altid først i køen til de bedste tilbud. Til sidst er der ikke andet tilbage end at sige rigtig god tur ud i det fri.

 

Fri teltning i Danmark