Der findes mange forskellige typer af håndholdte GPS’er ude på markedet. Nedenfor vil vi komme med en overordnet guide til anvendelse af Garmins håndholdte GPS’er.

Hvornår skal jeg vælge en håndholdt GPS?

 

Der er forskel på, hvad de skal bruges til. Det kan bl.a. være til en vandretur, en løbetur, cykeltur eller noget helt andet. Til aktiviteter som disse, er den håndholdte GPS genial. En håndholdt GPS er nemlig særdeles brugbar, når det drejer sig om al slags outdooraktivitet. Her er det desuden helt ligegyldigt, om man er nybegynder eller ej. Hvis man skal på vandreture er det super vigtigt og ikke mindst nyttigt at sørge for at have en GPS med på turen – så du er sikker på at kan finde hjem igen.

 

Hvilke funktioner skal min håndholdte GPS have?

 
 • Touchskærm

  Touchskærm er som udgangspunkt det nemmeste og mest behagelig at anvende på turen


 • Registrering af ruter

  Hvis man primært anvender sin håndholdte GPS på vandreture i områder, hvor man ikke er kendt, så kan det ydermere anbefales at den besidder en funktion, som både kan vise ruter, og samtidig gemme de ruter, som man allerede har gået.


 • Nyttigt tilbehør

  Hvis du primært skal bruge den på cykelture, så er det ideelt at vælge en model, hvor man får en holder med, som kan spændes på cyklen. Dette er et super nyttigt tilbehør til cykelrytteren.


 • Vejrforhold

  Alle håndholdte GPS’er som hovedregel egnet til at kunne holde til al slags vejr, men der kan stadig være forskel på hvor meget de kan holde til. Her kommer det igen an på, hvad formålet er med den.


 • Batterilevetiden

  Én anden vigtig funktion er batterilevetiden. Det er bl.a. hér, at en rigtig håndholdt GPS kan noget særligt i forhold til hvis du benytter din smartphone. De håndholdte GPS’er kører nemlig som udgangspunkt altid på batterier, som du så har mulighed for at skifte undervejs, så du altid er sikker på at kunne bruge den, så den ikke lige pludselig går ud. Dette er især nyttigt, hvis du skal på en længere tur på flere dage, og der er langt til den nærmeste stikkontakt.


 • Vægten

  Endnu en vigtig detalje på en god håndholdt GPS er vægten. Du har sikkert i forvejen masser af oppakning med, som vejer, og derfor er der ingen grund til at GPS’en skal skabe ekstra unødig vægt. Vælg derfor en model, som har en let vægt.


 • Sjov og spas

  Hvis du også er til sjov og spas, så kan man også bruge den til geocaching. Hvis ikke du ved hvad geocaching er, så er det en GPS-skattejagt, hvor hele familien kan være med.

Vælg den rette model

 

Hvis det er nyt for dig at vandre eller andet, hvor du har behov for at bruge en håndholdt GPS, er det altid en god idé at afprøve det, inden du investerer i en avanceret model med mange funktioner. Desuden er det vigtigt at husk at en rigtig GPS er meget mere nyttig end din smartphone, og altid kan fungere offline. Når du skal vælge den rette håndholdte GPS, så husk at vær sikker på hvilke funktioner, der er de vigtigste for dig, når du skal vælge model.

DE MEST POPULÆRE GPS MODELLER PÅ SHOPPEN