Har du lige købt et helt nyt telt? Så er det en god ide at imprægnere det, inden du tager det i brug første gang, men det er ikke en nødvendighed. Med teltimprægnering vil teltet opnå en vandtæt funktion, og det vil holde dig tør i regn og slud. Hvis du derimod har haft teltet i mange år, eller brugt det meget i løbet af den seneste tid – så bør du overveje at genimprægnere det. En fordel ved imprægnering af telt er, at det forlænger holdbarheden Derudover forbliver teltet pæn, når du plejer og vedligeholder det. Hvis du ønsker det, kan du følge vores guide til imprægnering af telt nedenunder.

DET MEST POPULÆRE TELTE PÅ SHOPPEN

 

Hvorfor skal man imprægnere teltet igen?

Imprægnering af teltet forsvinder over tid, og dermed også den vandtætte funktion. Det kan skyldes flere forskellige faktorer, og på grund af det, vil det være fordelagtigt at foretage teltimprægnering igen. Vi giver dig herunder nogle af de hyppigste:

 • Har du overnattet nær havet, kan dette medvirke til, at imprægneringen forsvinder. Saltholdige vinde, også kaldet havgus, kan svække imprægneringen.
   
 • Pollen, luftforurening og sågar også ekskrementer fra fugle og bladlus spiller en rolle i at svække imprægneringens virke.
   
 • Deodorant spray, antimyggespray mv. har også en negativ indvirkning på imprægneringen.
   
 • Nikotin nedbryder imprægneringen, og det er samtidig umuligt at imprægnere ovenpå nikotin – effekten af dette bliver i hvert fald dårlig.

Rengør dit telt først

Hvis du vælger at imprægnere dit telt igen, bør du rengøre det grundigt først. Nikotin og myggespray sidder muligvis indvendigt, og fugleekskrementerne sidder (forhåbentlig) udvendigt. Så det er vigtigt både at rengøre indvendigt og udvendigt.

Imprægnering af telt kan med fordel gøres på indersiden af teltdugen for at få det absolut bedste resultat. Grundet imprægneringen trænger bedre ned gennem stoffet. Det er oftest mest beskidt udenpå, hvilket kan gøre det svært for imprægneringen at trænge igennem den vej. Bemærk; teltet skal være knas tørt, før teltimprægneringen begynder. Du kan her læse mere om rengøring af telt.

DET MEST POPULÆRE IMPRÆGNERING PÅ SHOPPEN

 

Teltimprægnering

 

Hvis teltet er helt nyt, kan du springe rengøringen over og gå direkte til teltimprægnering. Det skal gerne ske udendørs. Det vil derfor være en god ide at tjekke vejrudsigten, før du går i gang med at imprægnere teltet, så du undgår regnvejr.

Der findes flere forskellige typer af imprægnering. Meget grej har bedst af at blive imprægneret. Noget vil være særligt beregnet til at behandle støvler, mens andet er lavet specifikt til telte. Det vil fremgå på produktet, hvad de specifikt er til.

Du kan finde typer af imprægnering, der er lavet som spray. Det er nemt og effektivt. Du kan dog også finde imprægnering, som skal påføres med en pensel eller en svamp. Hvad end du vælger, bør du påføre et tyndt lag. Hvis der samler der sig dråber på teltdugen, bør du gnide dem let ind. Hvis du påfører imprægneringen indvendigt af teltet, er det nemmere at se hvor langt du er kommet. Du får dermed imprægneret hele teltet på bedste vis.

Efter du har påført imprægneringen, skal det have tid til at tørre før teltet pakkes sammen og lægges på plads. Teltet bør som minimum tørre i et par timer, hvilket også bør gøres udendørs i tørvejr. På den måde kan du sikre dig, at du ikke skal til at gøre det om senere, hvis det skulle begynde at regne.

Ekstra tips

 • Du finder her vores udvalg af imprægnering
   
 • Hvis teltet uheldigvis er blevet utæt under brug, kan du med fordel medbringe og benytte dig af en tætningslim. En tætningslim vil forsegle huller, revner eller utætte syninger, der kan være opstået undervejs. Tætningslimen er en her og nu løsning. Du kan her læse mere om reparation af telt
   
 • Teltimprægnering skal foregå udendørs, og teltet skal være HELT tørt, inden du pakker det sammen igen
   
 • Hvis du har andet, som du skal imprægnere, kan du med fordel læse vores guide til imprægnering af tøj samt af sko og støvler. Har du lyst til at læse mere om telte, kan du med fordel læse vores teltguide. Den finder du her: Telttyper – Hvilket telt skal jeg vælge?
   

Når du har fulgt vores guide til teltimprægning, er dit telt klar til at komme med dig på eventyr. God fornøjelse!

Bliv medlem af vores kundeklub og gå ikke glip af nyheder, tilbud og konkurrencer samt få en masse fordele.