Der er intet så hyggeligt og skønt som en god kanotur eller måske endda en kanoferie, hvor I tager flere dage i kano og overnatter forskellige steder undervejs. Når først man er draget afsted på sin kanotur eller kanoferie, er det essentielt, at man har pakket de rette ting. Derfor har vi her samlet et godt overblik over, hvad vi anbefaler dig at pakke til enten kanoturen eller kanoferien, så du bliver klædt godt på. Vi hjælper dig med at planlægge din tur og kommer med gode råd til udstyr og turen generelt.

DE MEST POPULÆRE TASKER PÅ SHOPPEN

 

Få styr på det mest basale

Der er som bekendt ikke uendeligt med plads i en kano, og derfor er det også vigtigt at begrænse sin mængde af bagage. På baggrund af dette anbefaler vi, at din bagage pr. person kun fylder, hvad der svarer til to tasker, en sovepose samt enten et liggeunderlag eller en luftmadras, der ikke fylder for meget. Pak gerne en stor taske og en mindre taske. På denne måde kan den lille taske indeholde de ting, som du får brug for undervejs på sejlturen, hvor den store taske kan indeholde alt det, som du ikke skal bruge under selve turen, men skal bruges f.eks. til overnatning osv.

Vandtæt udstyr

Når du er på kanotur, skal du selvfølgelig tage højde for, at du for det meste er omringet af vand. Derfor er det vigtigt, at du investerer i udstyr, der kan holde dit udstyr tørt. Vi anbefaler, at du køber drybags til dit vigtigste udstyr, dit tøj, dit sovegrej, førstehjælpsudstyr og en vandtæt pouch til elektronik. Husk disse ting til din pakkeliste til kanoturen, så er du rimelig godt dækket ind, og det er en del federe end at stå med vådt tøj og udstyr.

Pak din kano ordentligt

Sørg for at være grundig når det kommer til pakning af kanoen. For det første skal du sørge for at fordele bagagen rigtig godt rundt omkring i kanoen, så du forebygger, at kanoen ruller. Det kan desuden være en god idé at binde en snor rundt om de enkelte bagagedele og på denne måde fastgøre bagagen til kanoen, så det ikke falder ud, hvis kanoen mod forventning skulle risikere at kæntre.

Det er vigtigt altid at huske at pakke al den tunge bagage over kølen i den forreste 1/3 af kanoen. Når pakningen er fuldendt, og alle er ombord, så skal kanoen stort set ligge vandret.

Pakkeliste kanotur

Pakkelisten er vores bud på, hvad du absolut skal skal have med på din kanotur eller kanoferie. Turen tager samtidig udgangspunkt i, at du overnatter på turen. Vi anbefaler dog, at du efter hver tur husker at notere, hvad du manglede, og hvad du kunne undvære. Så ender du efter et par ture på vandet med en pakkeliste, der passer dig perfekt.

Alle tingene på denne pakkeliste er lavet som et billede nederst i artiklen, dette kan du med fordel gemme på mobilen eller computeren.

Opbevaring

Sovegrej og udstyr

 • Telt
  Der er flere alternativer til overnatningen, hvis du sejler i kano i Danmark. Mange steder findes der teltpladser, og du kan sågar leje hytter nogle få steder. Skal du have et telt med og er i tvivl om, hvilket du skal vælge, så kan du med fordel læse vores teltguide og blive klogere på de forskellige telttyper.

 • Sovepose
  Det er vigtigt med en god sovepose, da den hjælper dig til en god nats søvn. Har du roet og padlet en hel dag, så vil du ikke undvære den værdifulde søvn. Vi har lavet en guide til soveposer, så du nemt kan finde en, der passer til dig. 

 • Liggeunderlag
  Foruden sovepose og telt har du også brug for noget at ligge på. Et dårligt liggeunderlag kan have store konsekvenser, og vi anbefaler derfor ikke at spare på dette. Er du i tvivl om, hvilken type liggeunderlag du skal have, så hjælper vi dig gerne med at blive klogere på netop liggeunderlag i vores guide til liggeunderlag.

 • Evt. en oppustelig hovedpude
   

Tøj til kanoturen

Uanset hvor du skal hen på tur, så er det vigtigt at have ekstra tøj med. Hvor meget du skal have med afhænger 100% af, hvor længe du skal være afsted. Vi anbefaler, at du tilføjer følgende ting til din pakkeliste.

 • Tyk sweater
  En god, tyk sweater hjælper dig med at holde varmen, hvis det nu skulle blæse eller hen på de sene lidt koldere timer.

 • Undertøj
  Undertøj er behageligt - husk at pakke så det rækker til det antal dage, du er afsted.

 • Strømper og sokker
  Hav gerne flere par sokker med og vælg dem gerne ud fra årstiden. Uldsokker og lignende til de kolde måneder og tyndere sokker til sommer.

 • T-shirts
  T-shirts er ofte uundværlige, da de kan bruges for sig selv, men samtidig bruges som inderste lag under en sweater og en jakke.

 • Vindtæt jakke
  Når du er på vandet, er det ofte ret åbent, da du ikke har noget at ligge i læ af. Derfor er en vindtæt jakke et rigtigt godt supplement til din tur.

 • Regntøj og gummistøvler
  Skulle det regne på din tur kan regntøjet ende med at være guld værd. Samtidigt er områderne omkring søer og åer ofte mere våde end andre steder, hvorfor vi anbefaler, du tager et par gummistøvler med.

 • Bukser
  Er du på tur i Danmark, vil du på et eller andet tidspunkt få brug for et par bukser. Enten hele dagen eller i de køligere aftentimer.

 • Kasket og solbriller
  Kanoturen bliver i Danmark oftest planlagt om sommeren, og selvom solen ikke altid skinner, så kan det altså godt ske. Derfor bliver du glad for både kasket og solbriller.

 • Evt. tøj til at sove i og badebukser
   

Spisegrej og madlavning

Mad og vand er vigtigt for at holde energien og humøret oppe, derfor skal du huske at pakke spisegrej og noget at lave mad på. Nogle pladser vil have bålpladser og andre tilbyder helt sikkert også at lave maden for dig. Men skal du selv lave mad på turen, skal du medbringe følgende:

 • Madlavningssæt og brænder
  Hvis du skal lave mad, er du nødt til at have noget at lave det på. Det der umiddelbart er nemmest at tage med, er et Trangia sæt. Det er både let, nemt at transportere og utrolig praktisk. Har du endnu ikke et trangia sæt, eller ved du ikke hvilken form for brænder, du skal vælge. Så har vi skrevet en guide til trangia og en guide til valg af brænder. Så bliver det altså ikke nemmere.

 • Spisegrej (tallerkener, bestik, kop/krus)
  Husk at have i baghovedet hvor mange I skal afsted og pak efter dette.

 • Drikkedunk
  Det er rart at have en drikkedunk med på turen, da sø og havvand ikke smager super godt.

 • Termoflaske eller termokrus
  Efter en god nats søvn og en lækker morgenmad, hvad er så bedre end en kop kaffe? Det må være en varm kop kaffe. Med en termoflaske kan du holde kaffen varm en hel dag.

 • Husk mad og vand

 • Evt. viskestykke, klude, køletaske, dåseåbner, kniv, opvaskemiddel + børste mm.
   

Hygiejne

Selvom du er på tur i det fri, så skal du huske at passe på dig selv og din hygiejne.

Andet praktisk grej

 • Powerbank
  Har du elektronik med på turen, og vil du sikre det har nok strøm. Så husk at medbring en stærk powerbank.

 • Lommelygte
  Lys op i mørket med en lommelygte. Det er både praktisk morgen og aften.

 • Kikkert

 • Papir og blyant

 

DE MEST POPULÆRE POWERBANKS PÅ SHOPPEN

 

Vi håber, denne pakkeliste til din kanotur eller kanoferie har givet dig et godt overblik over, hvad du skal huske at pakke, så du undgår at stå og mangle noget derude. Er du interesseret i at modtage kundefordele, nyheder og anden inspiration, så kan du her blive en del af Grejfreaks kundeklub.

 

Pakkeliste kanotur